Dorpels van hardsteen

Dorpels van hardsteen oftewel hardstenen Dorpels worden zo goed als altijd van hardsteen gemaakt. Die hardsteen voor de hardsteen dorpel is in veel gevallen afkomstig uit België. Een dorpel van natuursteen is een typisch bouwkundige oplossing die in Nederland al decennia lang wordt toegepast. Een dorpel of drempel in het gewone taalgebruik, is een overgang van de ene ruimte naar de andere. Of in het geval van een dorpel uit hardsteen een overgang van binnen naar buiten. Zo een dorpel kan allerlei profielen hebben. Van Gils marmer en graniet kan u daar heel precies over informeren.

Dorpels passen bij het soort deur die er geplaatst is

Op de dorpel is de deurstijl geplaatst. Hardsteen dorpels vormen de beste barrière tegen optrekkend vocht bij die houten deurstijlen. Dat er een groot aantal verschillende dorpels te bedenken zijn zal duidelijk zijn. Dat wordt veroorzaakt door het de verschillende soorten buitendeuren, die allemaal om een eigen oplossing vragen. Bouwkundig moet een deur met een dorpel niet onderschat worden. Dat vereist vakmanschap. Van Gils marmer en graniet maakt hardsteen dorpels in alle soorten en maten, die maar gevraagd worden

Hardsteen Dorpels of raamdorpels

Zowel bij een deur als overgang van binnen naar buiten kan er behoeft zijn aan een dorpel. Bij een raamdorpel is die behoefte hetzelfde. Die behoefte is een passende overgang en aansluiting fabriceren waarop het raam aansluit. Dat raam of die deur kan open of dicht gaan en daar moet de dorpel tegen bestand zijn en bij passen. De laatste jaren zijn de eisen dat die hardsteen dorpel minimaal van maat moet zijn. Dat is voor Van Gils marmer en graniet geen enkel probleem gebleken.

Hardsteen Dorpels zijn er in allerlei soorten en maten

Hardsteen dorpel kan bestaan als een hardsteen dorpels met vaste neuten, hardsteen dorpel met losse neuten, hardsteen dorpels met aangelijmde neuten. Een neut is het gedeelte waarop de deurstijl aansluit. Die hardsteen dorpel en hardsteen neut kan in een keer uit een stuk hardsteen worden gemaakt of uit drie losse stukken bestaan. Ook in vormen van de profielen is er van alles mogelijk.

Van Gils Marmer en Graniet levert dat wat u nodig heeft.