Vensterbanken voor binnen en buiten

Vensterbanken voor binnen zijn meestal circa 2 cm dik en zorgen ervoor dat de raampartij mooi wordt afgewerkt. De gehele aankleding krijgt er een soort luxe uitstraling van mee en het verhoogt het gehele aanzien. Bij een vensterbank voor buiten spreekt men eerder van een raamdorpel omdat deze veel dikker is uitgevoerd dan een binnen vensterbank.

Vensterbank van natuursteen in soorten en maten

Vensterbank van natuursteen heb je in allerlei soorten materialen en verschillende maten. De meest voorkomend materialen zijn kalksteen en marmer. Maar natuurlijk kan Anrochte grunstein, hardsteen of basalt ook worden toegepast. Vensterbanken worden meestal op maat gemaakt.

Vensterbank vooruit al in de juiste maten leverbaar

Veel voorkomende materialen worden ook al in de vensterbank maten verzaagd in de groeve. Vensterbank maat wil zeggen smal en zo lang mogelijk. En ook niet onbelangrijk aan de zichtkant een facet kant en vaak een gepolijste of minimaal gezoete kant.

Vensterbank van graniet

Een vensterbank van graniet behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden of zelfs een vensterbank in hetzelfde materiaal als het aanrechtblad van natuursteen is bij Van Gils marmer & graniet ook mogelijk. In alle gevallen is een vensterbank maatwerk en moet zeer precies worden ingemeten wil het passen in het geheel. Vooral het inmeten let nogal nauw aangezien aan een natuursteen vensterbank ter plaatse weinig van de maatvoering is aan te passen.

Vensterbank van marmer of kalksteen

Van oudsher is marmer en kalksteen veel gebruikt als vensterbank. In het bijzonder travertin en de kalksteensoorten Botticino en Trani zijn veel als vensterbanken geleverd. De beige kleur is daar verantwoordelijk voor dat past bij veel verschillende interieurs.

Vensterbank gepolijste of gezoete uitvoering

Bij vensterbank in een hoogglanzend gepolijste uitvoering zouden wij eerder kiezen voor granietachtige. Die glans blijft in het gebruik van alle dag te garanderen. Dat geldt bij de kalksteen soorten meer voor een gezoete, dat is meer een matte uitvoering.

Van Gils Marmer & Graniet kan u op velerlei natuursteen gebied van dienst zijn.