Composiet

Composiet is een samenstelling van gerecycled graniet, kwarts en harsen. Composiet is een materiaal dat niet 100% natuurlijk is, dit komt omdat er aan de mineralen bindhars en pigmenten worden toegevoegd. Maar deze toevoegingen versterken juist de positieve eigenschappen van het materiaal. Het is een zeer hard materiaal verkrijgbaar in vele kleuren. Hieronder ziet u het aanbod van Van Gils Marmer & Graniet te Rhoon. Vraag ons geheel vrijblijvend naar de prijzen en levertijden van composiet.

Composiet bladen worden dagelijks geleverd in de formaten +/- 300 x 138 cm. Silestone kan worden geleverd in Jumbo formaat d.w.z. platen van +/- 325 x 159 cm.
Bij twijfel overleggen met onze afdeling verkoop.

Dagelijks onderhoud

Normaal onderhoud is de eenvoudigste manier om Composiet jarenlang glanzend en stralend mooi te houden. Dagelijks reinigen met een vochtige doek en een neutraal schoonmaakproduct (bijvoorbeeld afwasmiddel) of een oplossing van azijn met water. In de gespecialiseerde handel zijn ook specifieke onderhoudsproducten voor kwartscomposiet verkrijgbaar (bijvoorbeeld Easyclean).

Indien een iets intensievere schoonmaakbeurt vereist is, wordt een sopje van warm water en Cif Cream (wit neutraal) aangeraden. Geen gewoon huishoudschuurmiddel en zeker geen product op basis van bleekmiddel. Maak het blad schoon met een schone doek en spoel na met voldoende proper warm water.

Gemorste dranken en/of voedsel dienen zo snel mogelijk opgeruimd te worden! Vooral koffie en thee zijn vanwege hun agressieve eigenschappen moeilijk verwijderbaar na opdroging.

Materialen die na opdroging hard worden (zoals kauwgom, mosterd, vet,…) dienen eerst weggeschraapt te worden met behulp van een stompe kunststof schraper. Daarna schoonmaken met een oplossing van huishoudazijn en water (volg steeds de aanwijzingen van de fabrikant). Daarna spoelen met proper water.

OPGELET

 • Gebruik nooit een schuurmiddel. Dit kan de polijstlaag beschadigen en doffe vlekken veroorzaken.
 • Gebruik zeker geen schuursponsje of staalwol.
 • Gebruik geen schoonmaakmiddelen die bleekmiddel of ammoniak bevatten, of met een PH waarde hoger dan 10. Let dus op met sommige tabletten voor de vaatwasser.
 • Bepaalde agressieve chemicaliën – zoals bijvoorbeeld in ovenreinigers of ontstoppers kunnen blijvende schade toebrengen aan het oppervlak.
 • Gebruik geen onderhoudsmiddelen op basis van siliconen.
 • Vermijd contact met markeer- of drukinkten.
 • Zet nooit pannen, kookpotten of toestellen rechtstreeks op het oppervlak maar gebruik een onderzetter.
 • Kwarts is harder dan metaal (keukenmes). Gebruik dus altijd een snijplank bij het verwerken van voedingsmiddelen ten einde metaalsporen op het materiaal te vermijden. Messen worden ook snel bot indien direct gebruikt op het blad.
 • Ga nooit op het blad zitten of staan. Dit om scheuren door extreme spanning te vermijden.

Ingebruikname verzoete en anticato (gestraalde) composiet

Bij deze afwerking is de oppervlaktestructuur veranderd van blinkend (dicht) naar een oppervlak vol weerhaakjes. Hierdoor is de plaat gevoelig voor vingerafdrukken en/of vetvlekken.

Montage

Als er een stuk tussen twee vaste punten geplaatst moet worden (bijvoorbeeld in een nis of tussen een pilaar en een muur), steeds 3mm per zijde expansieruimte voorzien. De thermische expansie coëfficiënt voor Composiet is namelijk 1mm/meter, binnen een temperatuurbereik van + of -20 graden.

Garantie

Elke klacht over ons Composiet moet schriftelijk gemeld worden binnen 28 dagen vanaf plaatsing van het  Composiet.

De garantie vervalt in volgende gevallen:

 • Indien de Compisietplaat blootgesteld wordt aan chemicaliën, extreme verhitting, vlammen of ultraviolette stralen.
 • Schade toegebracht door het plaatsen van hete kookpotten of materialen.
 • Schade toegebracht door trichloorethaan, methyleenchloride, verfstripper en schoonmaakmiddelen met een hoge alkaline- of PH-waarde.

Opmerking

Deze informatie werd met grote zorg verzameld en dient louter als indicatie. Ze biedt geen enkele garantie en dient als hulpmiddel en extra geheugensteun voor het onderhoud van Compostietsteen.

Wij leveren composiet van de onderstaande merken:

silestone-25-year    logo    logo-diresco-quartz-surfaces