Graniet

Graniet is een veelgebruikt soort natuursteen, dit komt vooral door de vele positieve eigenschappen en beschikbaarheid van vele kleuren en structuren. Hieronder ziet u ons assortiment aan graniet. De prijzen en levertijden kunt u geheel vrijblijvend aanvragen bij Van Gils Marmer & Graniet te Rhoon.

Eigenschappen graniet

Graniet is een stollingsgesteente en in erg hard. Deze soort natuursteen wordt door de vele positieve eigenschappen veel toegepast in en om het huis. Graniet is een 100% natuurlijk materiaal en daarom altijd uniek. Het is erg duurzaam en gaat met de juiste toepassing levenslang mee. Tevens is het materiaal kras-, hitte- en zuurbestendig en bovendien stoot- en slijtvast. Graniet is zeer gebruiks- en onderhoudsvriendelijk.

Naast al deze positieve eigenschappen deze natuursteensoort ook in veel kleuren en structuren te verkrijgen. Ook kan het op verschillende wijzen worden afgewerkt. Zo kan het graniet gepolijst worden, voor een hoogglans uitstraling, of juist gezoet voor een wat matter oppervlak. Dit maakt dat er altijd wel iets is wat past bij uw wensen en persoonlijke stijl. Wilt u ook een vloer, aanrechtblad of een ander product van graniet? Laat u dan gerust eens informeren bij Van Gils Marmer & Graniet te Rhoon.

Toepassingen graniet

Graniet wordt als natuursteen veel gebruikt in de bouw en interieurs. U kunt hierbij denken aan vloeren, aanrechtbladen, gevelbekleding, vensterbanken, keukenbladen, tafelbladen en trappen. Daarnaast wordt graniet veel gebruikt voor grafmonumenten, gedenktekens, grafstenen en grafzerken. Wij zijn u graag van dienst om de door uw gewenste toepassing van graniet te realiseren.

Onderhoud graniet

In ons natuursteenbedrijf krijgen al onze vervaardigde producten van graniet de nodige behandelingen. Het graniet wordt geïmpregneerd en dit hoeft slechts eenmalig te gebeuren. De impregneerlaag kan alleen aangetast worden door oplosmiddelen zoals thinner. Wanneer dit het geval is, is een nieuwe impregneerlaag noodzakelijk om zo lang mogelijk van uw natuursteen te genieten. Voor het dagelijkse onderhoud is warm of heet water voldoende, eventueel met een licht schoonmaakmiddel. Maar gebruik nooit schuurmiddelen of agressieve reinigingsmiddelen.

Granietsoorten met een “open” structuur, meestal de lichtere kleuren, kunnen vlekken vertonen ten gevolge van oliën en of vetten. Deze vlekken dienen direct met chloor of waterstofperoxide (minimaal 20%) gereinigd te worden. Ook groenten- en fruitsappen kunnen een verkleuring veroorzaken waar de impregneerlaag beschadigd is. De ontstane vlekken kunnen met verdunde zuren behandeld worden (bijvoorbeeld azijnzuur).

Voor het onderhoud van Composiet klik hier.