Marmer

Marmer is een luxe soort natuursteen welke veel gebruikt wordt in het interieur. Marmer wordt gekenmerkt door de kristalachtige structuur, verschillende kleurschakelingen en aders. Op deze pagina ziet u ons assortiment aan marmer. Vraag geheel vrijblijvend de prijzen en levertijden aan bij Van Gils Marmer & Graniet te Rhoon.

Eigenschappen

Marmer is hoofdzakelijk opgebouwd uit calciumcarbonaat. Dit betekent dat deze soort natuursteen gevoelig is voor krassen en vlekken wanneer het materiaal niet goed onderhouden wordt. Marmer is uniek en verkrijgbaar in vele kleuren en structuren. De exclusieve en luxe uitstraling van marmer maakt dat het materiaal zeer populair is voor toepassingen in het interieur.

Marmer kan op verschillende manieren worden afgewerkt. Meestal wordt er gekozen voor een gepolijst of fijn geschuurd oppervlak, hiermee komen de kleuren het beste tot hun recht. De meeste marmers zijn vorstbestendig, maar dit geldt niet voor alle soorten. Laat u dus goed informeren door ons vakkundige personeel, de eigenschappen kunnen per marmer variëren.

Toepassingen

Marmer wordt vooral binnenshuis toegepast zoals in de hal, woonkamer, badkamer of keuken. Hierbij kunt u denken aan vloeren, vensterbanken, trappen, tafelbladen en aanrechtbladen. Marmer wordt ook wel in het exterieur gebruikt of voor grafmonumenten en grafstenen. Het is wel zaak dat er gekozen wordt voor de meest geschikte soort omdat niet alle marmers vorstbestendig zijn en het materiaal niet zuur- en krasbestendig is. Wilt u weten of uw wensen te realiseren zijn? Kom dan gerust eens langs bij Van Gils Marmer & Graniet te Rhoon, wij geven u graag een passend advies.

Onderhoud

Bij Van Gils Marmer & Graniet te Rhoon wordt u altijd goed geïnformeerd over het onderhoud van de soort natuursteen. Of het nu gaat om een vloer of aanrechtblad. Wat erg belangrijk is bij marmer is dat het materiaal niet tegen zuren kan, het is dan ook van essentieel belang dat u zuurvrije middelen gebruikt om het oppervlak schoon te maken. Ook mag het materiaal, zeker bij vloeren in de eerste paar weken niet belast worden met water en schoonmaakmiddelen. Laat u zich deskundig informeren door onze vakmensen over het specialistische en dagelijkse onderhoud van natuursteen.