Aanrechtbladen van Natuursteen

Aanrechtbladen van natuursteen zijn mooi, uniek en tijdloos, de keuken krijgt een luxe en sfeervolle uitstraling. Natuursteen aanrechtbladen hebben veel voordelen en zijn er in vele kleuren en uitvoeringen. Bent u ook geïnteresseerd in een onderhoudsvriendelijk en duurzaam keukenblad? Bij Van Gils Marmer & Graniet bent u aan het juiste adres! Wij zijn de specialist in aanrechtbladen van natuursteen en composiet. Op deze pagina vindt u meer informatie en ziet u een aantal van onze werken om u een idee te geven van wat mogelijk is. Maar kom gerust eens langs in onze showroom te Rhoon om uw persoonlijke wensen en ideeën te bespreken.

aanrechtbladen natuursteen
aanrechtbladen natuursteen

Graniet

Graniet is het meest gebruikte soort natuursteen voor aanrechtbladen, dit komt door de vele positieve eigenschappen van het materiaal. Graniet is zeer hard en daardoor bestand tegen krassen, hitte en zuren. Bovendien is deze natuursteensoort gemakkelijk te onderhouden. Graniet is een 100% natuurlijk materiaal, u bent er dan ook van verzekerd dat u een uniek aanrechtblad heeft. Er zal geen aanrechtblad hetzelfde zijn.

De voordelen van een granieten aanrechtblad op een rij:

  • Duurzaam
  • Natuurlijk en uniek
  • Krasbestendig
  • Stoot- en slijtvast
  • Hitte- en zuurbestendig
  • Onderhoudsvriendelijk

Aanrechtbladen van graniet kunnen ook op verschillende manieren worden afgewerkt. Zo heeft gepolijst graniet een hoogglans oppervlak en gezoet graniet een mat oppervlak. Bij Van Gils Marmer & Graniet bespreken we graag met u welke mogelijkheden er zijn om een aanrechtblad te creëren die volledig aansluit op uw wensen.

Composiet

Composiet bestaat uit een samenstelling van verschillende materialen: gerecycled graniet, kwarts en harsen. Aanrechtbladen van composiet zijn, net als aanrechtbladen van graniet, heel sterk, onderhoudsvriendelijk en bestand tegen krassen, hitte en zuren. Bovendien hebben composiet aanrechtbladen dezelfde luxe uitstraling als een keukenblad van natuursteen.

keukenblad composiet
keukenblad composiet

Hardsteen en marmer

Hardsteen en marmer aanrechtbladen hebben geheel andere eigenschappen dan granieten aanrechtbladen. Hardsteen en marmer zijn hoofdzakelijk opgebouwd uit calciumcarbonaat, deze chemische verbinding is beslist niet zuur- en krasbestendig. Hierdoor worden harsteen en marmer als minder geschikt beschouwd voor aanrechtbladen. Deze steensoorten zijn gevoelig voor krassen en vlekken. Toch kunnen mensen hiervoor kiezen, hardsteen en marmer hebben immers een bijzondere uitstraling en zijn exclusief. De waardering voor materiaal dat “leeft” kan ook meespelen in de keuze voor deze aanrechtbladen. Informeert u gerust eens naar de voor- en nadelen, bij Van Gils Marmer & Graniet staan wij u graag te woord.

Duurzaamheid

Tegenwoordig is duurzaamheid erg belangrijk, ook in de woon- en leefomgeving komt dit steeds vaker naar voren. Zo ook in de keuken. Naast energiebesparende apparatuur in de keuken is er ook steeds meer aandacht voor duurzame en natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen. Natuursteen en composiet aanrechtbladen kunnen in een duurzame keuken haast niet ontbreken. Wilt u meer weten over natuursteen in de keuken? Laat u dan informeren bij Van Gils & Graniet te Rhoon, wij bespreken graag met u de mogelijkheden voor een duurzame keuken.

Onderhoud

Aanrechtbladen van natuursteen en dan met name graniet en composiet, zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Toch moet er met een aantal dingen rekening gehouden worden. Bij Van Gils Marmer & Graniet impregneren wij alle aanrechtbladen standaard en dit hoeft slechts eenmalig te gebeuren. De impregneerlaag kan alleen aangetast worden door oplosmiddelen. Gebruik daarom voor het dagelijks onderhoud alleen warm of heet water en eventueel een licht schoonmaakmiddel.

Granietsoorten met een “open” structuur, meestal de lichtere kleuren, kunnen soms vlekken vertonen als gevolg van oliën of vetten. Om blijvende verkleuring te voorkomen dienen deze vlekken direct met chloor of waterstofperoxide (minimaal 20%) gereinigd te worden. Ook groenten- en fruitsappen kunnen een verkleuring veroorzaken waar de impregneerlaag beschadigd is.

Voor het onderhoud van Composiet klik hier.

Heeft u vragen over het onderhoud of wilt u meer weten over de mogelijkheden over de aanrechtbladen? Neem dan gerust contact met ons op.

Wij leveren spoelbakken van de volgende merken:

logo_reginox_nl logo_Lorreine logo (1)