Gevelbekleding

Gevelbekleding in natuursteen is absoluut een verfraaiing van een gebouw. Op het gebied van gevelbekleding in natuursteen is veel mogelijk. Er is een enorme keus uit veel soorten natuursteen. Bij gevelbekleding hoef je niet alleen te denken aan grote kantoor gebouwen. Ook bij een winkelpui van een verdieping hoog, kan er sprake zijn van een gevelbekleding. Zelfs een woonhuis kan voorzien worden van een borstwering, ook dan spreek je van gevelbekleding in natuursteen.

gevelbekleding gebouw

Gevelbekleding en de soorten natuursteen

Voor een gevelbekleding in natuursteen komen vele natuursteensoorten in aanmerking. Veel gevelbekledingen zijn vandaag de dag in graniet uitgevoerd. Die granieten of granietachtige gevelbekledingen zijn erin gezoete uitvoering en in hoogglans uitvoering. Ook een gevlamde uitvoering behoort tot de mogelijkheden. Met gevlamd bedoelen we niet alleen de tekening dat kan ook, maar letterlijk een natuursteen oppervlak dat ruw gemaakt is doordat het met een vlam te bewerken.

Gevelbekleding in hardsteen

Als belangrijk materiaal dat voor de hand ligt als gevelbekleding willen we hardsteen noemen. Hardsteen is in zoveel verschillende formaten te verkrijgen en in zoveel verschijningsvormen dat daar prachtige oplossingen mee te bedenken zijn. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van gezoet materiaal en een uitvoering die ijsbloemen heet. Maar er is zoveel meer mogelijk zoals bijvoorbeeld gefrijnd en gevlamd materiaal. Bij Van Gils Marmer & Graniet kunnen we u allerlei voorbeelden laten zien van de verschillende oppervlakte technieken zeker bij hardsteen.

Gevelbekleding in marmer en kalksteen

Bij beige kleurige materialen is er sprake van een kalksteensoort. In ons klimaat met een hoge luchtvochtigheid en af en toe vorst moet een toegepaste steen vorstbestendig zijn. Niet alle kalksteensoorten zijn dat helaas, maar veel steensoorten zeker de marmers zijn dat gelukkig wel. Wij van Van Gils Marmer & Graniet kunnen dat precies voor u achterhalen of de uitgekozen soort voldoet aan deze eisen.

Gevelbekleding bevestigen

Veel gevelplaten worden met behulp van muurankers aan de achterwand bevestigd. In de natuursteen plaat worden aan de kopse kant gaatjes geboord, waarin dan pennen als bevestigingsmiddel geplaatst worden. De plaat staat als het ware op het anker en wordt overeind gehouden door die pennen. Dat is een vrij specialistische manier van bevestigen. Bij Van Gils Marmer & Graniet kunnen wij u daar goed in adviseren.