Natuursteen tegels

Natuursteen tegels of tegels gemaakt van het natuurproduct steen zijn er in er in vele maten en soorten. Met gemaakt van steen bedoelen we dat uit een massief blok natuursteen met een meerbladzaag stroken steen worden gezaagd. Die stroken steen worden vervolgens ingekort tot tegels. Dat inkorten gebeurt pas nadat deze stroken eerst gepolijst zijn onder enorme polijst- machines. Daarna worden de zijkanten van deze tegels voorzien van facetkanten.

Natuursteen vloer
Natuursteen vloer

Gefreesde natuursteen tegels

Om de natuursteen tegels ook nog eens op een gelijke dikte te krijgen worden ze in een aantal gevallen ook nog een keer op dikte gefreesd. Op die manier is de ene tegel precies gelijk aan de andere. In dat soort gevallen laten de natuursteen tegels zich verlijmen op de betonnen ondergrond. Vooral als er weinig bouwhoogte beschikbaar is, is verlijmen een goede oplossing.

Natuursteen tegels van marmer

Marmer is een veel gebruikte natuursteen soort om een vloer van te maken. Dergelijke vloeren werden al vanaf de 17e eeuw in Nederland aangebracht en die liggen er in veel gevallen nog. De marmeren natuursteen tegel vloer kan zowel in een gepolijste als in een meer gezoete uitvoering worden verwerkt. Bij een hoogglanzende gepolijste vloer moet men wel op passen met het inlopen van zand want dat kan krassen veroorzaken. Bij een meer gezoette uitvoering van diezelfde natuursteen tegel vloer van marmer speelt dat minder omdat je het minder snel ziet.

Natuursteen marmer vloer
Natuursteen marmer vloer

Natuursteen tegels van kalksteen

Naast marmeren tegels kan men ook kiezen voor natuursteen tegels van kalksteen. Dan gaat het veel om de meer beige- en crèmeachtige kleuren. Maar rood en zwart kan natuurlijk ook.

Natuursteen tegels van graniet

Doordat graniet vanaf de jaren tachtig uit de vorige eeuw zeer in prijs is gezakt, is het nu ook voor veel woonkamers beschikbaar. Hoewel veel mensen de uitstraling vaak nog wel erg zakelijk vinden. Dat wordt veroorzaakt door de beschikbare kleuren en materiaal soorten. Maar voor de prijs hoeft u het niet te laten. Vooral in gebruiksruimtes als keukens en ingang hal met veel deuren kan graniet een goede keuze zijn.

Natuursteen tegels als splijtsteen

Bij splijtstenen moet men denken aan een wat ruwer materiaal dat veroorzaakt wordt door de manier van afwinnen, de natuursteen wordt via een splijtproces van elkaar afgehaald. Daarna worden ze van scherf verzaagd naar vierkante of rechthoekige tegels. Bij Van Gils Marmer & Graniet kunnen wij er uitgebreid kennis mee laten maken.