Schouwen van natuursteen

Al eeuwenlang worden schouwen van natuursteen gemaakt. Natuursteen en vuur gaan buitengewoon goed samen. Een omkleding van natuursteen op de plaats waar de openhaard of kachel komt te staan maakt het geheel helemaal af. Een natuurstenen schouw is in een interieur een echte blikvanger.

Schouwen van Natuursteen
Schouwen van Natuursteen

Schouwen in alle soorten en maten

Schouwen heb je in allerlei soorten en maten en voor ieders smaak. Zo is er de klassiek vormgegeven schouw die je in de herenhuizen uit de 19e eeuw aan treft in de kamers aan suite. Voor een strak modern vormgeven interieur is er de hele brede rechthoekige schouw die de vuurmond prachtig omsluit. Voor elke smaak is er wel iets te bedenken.

Schouwen van verschillende soorten natuursteen

Verschillende soorten natuursteen worden voor een schouw gebruikt. Dat kunnen Franse kalksteensoorten zijn in een wat beige zandkleurige kleur. Vaak ruw uitgevoerd waardoor ze er robuust uit komen te zien. Maar het kan ook de klassieke witte marmer zijn of een zwarte marmer. In alle gevallen een materiaal waarin duidelijk aders te zien zijn. De schouw in marmer wordt wat hoog glanzender afgeleverd zodat de adering beter tot zijn recht komt.

Klassieke schouw
Klassieke schouw

Schouwen eenvoudig uitgevoerd tot rijk gebeeldhouwd

Een schouw kan rechthoekig uitgevoerd zijn en simpel opgebouwd zijn uit verschillende diktes natuursteen. Maar een rijk gebeeldhouwde schouw met gebogen consoles aan weerszijden en gebeeldhouwde decoraties kan natuurlijk ook geleverd worden. Het is maar net waar uw voorkeur naar uitgaat.

Schouwen in verschillende uitvoering

De schouw kan gezoet worden waarin er sprake is van een wat ruwere matte uitvoering. De schouw kan ook in de variant hoogglanzend gepolijst geleverd worden. Dat hoog glanzen hangt wel van de gekozen natuursteensoort af. Franse kalksteen kun je tot een zijdemat uitvoering brengen. Terwijl de marmers moeiteloos hoogglanzend gepolijst kunnen worden. In dat laatste geval zijn ze spiegel glad van afwerking. In alle gevallen kunt u bij Van Gils Marmer & Graniet de informatie verkrijgen waarop u zelf tot een juiste beslissing kunt komen.