Natuursteen keukenbladenNatuursteen keukenbladen

Natuursteen keukenbladen zijn uniek en tijdloos, de keuken krijgt hierdoor een luxe en sfeervolle uitstraling. Natuursteen keukenbladen hebben veel voordelen en zijn er in vele kleuren en uitvoeringen. Heeft u ook interesse in een onderhoudsvriendelijk en duurzaam aanrechtblad? Bij Van Gils Marmer & Graniet bent u aan het juiste adres! Wij zijn de specialist in composiet en natuursteen keukenbladen.

Graniet keukenblad

Graniet is het meest gebruikte soort voor natuursteen keukenbladen, dit komt door de vele positieve eigenschappen van graniet. Deze natuursteensoort is zeer hard en daardoor bestand tegen krassen, hitte en zuren. Bovendien is graniet gemakkelijk te onderhouden. Graniet is een 100% natuurlijk materiaal, natuursteen keukenbladen zijn dus allemaal echt uniek.

Composiet keukenblad

Composiet wordt ook veel toegepast voor keukenbladen. Het gesteente bestaat uit een samenstelling van verschillende materialen: gerecycled graniet, kwarts en harsen. Aanrechtbladen van composiet zijn, net als aanrechtbladen van graniet, heel sterk, onderhoudsvriendelijk en bestand tegen krassen, hitte en zuren. Bovendien hebben composiet aanrechtbladen dezelfde luxe uitstraling als natuursteen keukenbladen.

Hardsteen en marmer

Natuursteen keukenbladen van hardsteen en marmer hebben geheel andere eigenschappen dan granieten aanrechtbladen. Hardsteen en marmer zijn hoofdzakelijk opgebouwd uit calciumcarbonaat, deze chemische verbinding is beslist niet zuur- en krasbestendig. Hierdoor worden harsteen en marmer als minder geschikt beschouwd voor natuursteen keukenbladen. Deze steensoorten zijn gevoelig voor krassen en vlekken. Toch kunnen mensen hiervoor kiezen, hardsteen en marmer hebben immers een bijzondere uitstraling en zijn exclusief. De waardering voor materiaal dat “leeft” kan ook meespelen in de keuze voor deze aanrechtbladen. Bij van Gils Marmer & Graniet informeren wij u graag over de voor- en nadelen en geven wij u een passend en deskundig advies.

Duurzaam

Natuursteen keukenbladen zijn natuurlijk en erg duurzaam. Met de juiste toepassing kunt u het aanrecht veelvuldig gebruiken en gaat het bijzonder lang mee. Door natuursteen in de keuken te combineren met andere duurzame en natuurlijke materialen zoals hout krijgt de ruimte veel sfeer.

Onderhoud

Natuursteen keukenbladen zijn gemakkelijker in onderhoud dan veel mensen denken. Dan gaat het met name om graniet en composiet, deze twee zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Bij Van Gils Marmer & Graniet impregneren wij alle natuursteen keukenbladen standaard en dit hoeft slechts eenmalig te gebeuren. De impregneerlaag kan alleen aangetast worden door oplosmiddelen. Gebruik daarom voor het dagelijks onderhoud alleen warm of heet water en eventueel een licht schoonmaakmiddel.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd in ons aanbod in natuursteen keukenbladen of wilt u meer weten over natuursteen toepassingen in en om het huis? U kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen of bezoek onze showroom te Rhoon om de mogelijkheden te bespreken.

Meer informatie over aanrechtbladen